Stiri AGIR Timis

2024-04-22Colaborări inginerești. O nouă perspectivă la A.G.I.R. Sucursala Timiș

În data de 22.04.2024, începând cu ora 15,00, în sala K1, din cadrul Centrului de conferințe al UPT (B-dul. Vasile Pârvan, nr.2 B, lângă Biblioteca centrală U.P.T.), A.G.I.R. Sucursala Timiș, organizează un Workshop cu tema: ,,Colaborări inginerești. O nouă perspectivă”.
La această activitate sunt invitați reprezentanți ai mediului academic și de afaceri, precum și ai altor instituții cu activități conexe practicării ingineriei. Cu acest prilej, echipă de conducere, aleasă recent, va prezenta succint principalele direcții de acțiune, căutând, împreună cu participanții, identificarea unor noi oportunități de colaborare pentru sprijinirea formării și dezvoltării inginerilor în cariera lor profesională, partener fiind Universitatea Politehnică Timișoara.
Președinte AGIR Timiș
Dr. ing. Marian Constantin VASILE

Transmite: Opriș Mirel - Responsabil cu imaginea AGIR Timiș,
E-mail oprismirel@gmail.com, tel.0744604713
https://timisagir.wordpress.com/

2024-01-31AGIR Timis se revigoreaza

Recent, în Amfiteatrul „Ioan Anton", din cadrul Facultății de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, s-a desfășurat Adunarea Generală de dare de seamă și alegeri la nivelul Sucursalei Timiș a Asociației Generale a inginerilor din România (AGIR). La lucrări au participat dr. ing. DHC Mihai Mihăiță, președintele AGIR, și prof. dr. ing. DHC Gheorghe Manolea, vicepreședinte.

În calitate de președinte la final de mandat, conf. dr. ing. Lavinia Mădălina Petanec a prezentat „Darea de seamă" privind activitatea desfășurată în anul 2023, precum și obiectivele propuse pentru perioada următoare.

Au urmat ample și fructuoase dezbateri, la care au luat cuvântul dr. ing. Marian-Constantin

Vasile, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Lucaci, președintele Filialei ASTR Timișoara și președinte al Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri (APDP), prof. dr. ing. Ilare Bordeașu, decan al Facultății de Mecanică (UPT), prof. dr. ing. habil. Ioana Ionel, profesor emerit al UPT, ing. dipl. Mirel Opriș, locotenent-colonel în rezervă, ISU „Banat", Timiș (cel care, în anul 2004, a pus bazele Societății de Protecție împotriva Focului - SPF, din cadrul Sucursalei AGIR Timiș). Vorbitorii au adus completări la Darea de seamă prezentată la începutul lucrărilor, au relevat realizările înregistrate, precum și o serie de neîmpliniri, formulând propuneri constructive, până la detalii, privind căile și mijloacele de îmbunătățire a activității întregii Sucursale. S-a pus accentul pe sporirea contribuției membrilor Sucursalei la realizarea proiectelor de transfer tehnologic, a altor obiective din județul Timiș și zonele adiacente, proiecte la care să fie antrenați și tinerii ingineri, inclusiv ca modalitate de perfecționare profesională. Toate intervențiile au fost subsumate ideii de angajare civică în soluționarea problemelor actualei etape a revoluției științifico-tehnice, în special prin promovarea pe scară tot mai largă a digitalizării.


În cuvântul lor, președintele Mihai Mihăiță și vicepreședintele Gheorghe Manolea au adus clarificări asupra unor aspecte abordate de participanți și s-au referit, pe larg, la obiectivele AGIR, inclusiv la măsurile luate în vederea atragerii de noi membri, subliniind că Asociația Generală a Inginerilor din România este o organizație deschisă, cu membri persoane fizice și juridice, care are ca scop principal apărarea intereselor profesionale și sociale ale inginerilor, realizarea unității de acțiune a acestora, în vederea întăririi autorității, prestigiului titlului și profesiei de inginer.


În urma alegerilor, noul Comitet de conducere a Sucursalei Timiș a AGIR are următoarea componență: dr. ing.
Marian-Constantin Vasile - președinte, conf. dr. ing. Lavinia Mădălina Petanec, prof. dr. ing. Petru Negrea, ing. Mirel Opriș și ing. Claudia Beatrice Bîrlan. Ca cenzor al organizației a fost ales prof. dr. ing. ec. Dumitru Mnerie.


Încă din primele zile care au urmat Adunării Generale, la adresa membrilor noii echipe de conducere a Sucursalei AGIR Timiș au sosit mai multe mesaje de felicitare și încurajare, dar și o multitudine de propuneri de colaborare și implicare în organizarea unor acțiuni pentru inginerii din toate domeniile. Acestea vor fi mai vizibile pe adresa: https://www.agir.ro/filiala.php?filiala=Tm.


A consemnat


Dr. ing. Dumitru Mnerie

2024-01-19Noua conducere AGIR Timis

Președintele Sucursalei: Dr.Ing. Marian Constantin VASILE
Vicepreședinți: Conf.dr.ing. Lavinia Mădălina PETANEC
Prof.univ.dr.ing. Petru NEGREA
Secretar: Ing. Beatrice Claudia BÎRLAN Cenzor: Prof.dr.ing. Dumitru MNERIE

Responsabil cu Imaginea AGIR Timiș: Lt.col.(r) Ing. Mirel OPRIȘ


Delegați la Adunarea Generală AGIR București (din 21.03.2024):
Vasile Constantin Marian – președinte
Petanec Lavinia Mădălina – vicepreședinte
Negrea Petru – vicepreședinte
Bîrlan Beatrice Claudia – secretar

2023-12-31Plata online a taxelor si cotizatiilor AGIR

AGIR a implementat -Plata Online- a taxelor si cotizatiilor.

Acestea se pot achita online direct pe site-ul AGIR, accesand contul de membru.

O Taxele si cotizatiile pot fi platite si in conturile bancare:
 CONT EURO: RO95 BTRL EUR CRT00W3590801, Banca Transilvania, Agenţia P-ta Amzei
 CONT LEI: RO35 BTRL 0410 1205 W359 08XX ,Banca Transilvania, Ag. Piata Amzei
 CONT LEI: RO55 BRMA 0580 0580 0070 0000 ,EximBank, Ag. Piata Amzei

Cum pot face plata?

Pasul 1: De pe site-ul AGIR acceseaza Contul meu de Membru (pagina principala sus langa HOME)

Pasul 2: Autentificare: foloseste adresa de email si cere resetarea parolei daca este prima accesare

Pasul 3: Acceseaza emailul si activeaza link-ul primit

Pasul 4: Intra in contul de membru si acceseaza Cotizatii din partea stanga a ecranului

Pasul 5: Alege plata cotizatie si urmeaza pasii indicati pentru plata.

ATENTIE!

Plata cotizatiei se poate efectua online, doar daca aveti inscrisa adresa de email, in baza de date

Daca nu aveti si doriti sa activati aceasta optiune, transmiteti un email catre office@agir.ro si solicitati acest lucru.

Va multumim.

Echipa AGIR